De Band

Het begon allemaal met de ontmoeting van Jerina en Anouk, bij een concert in Nijmegen. Tijdens de pauze zei één van beide ‘ik zou het tof vinden om zelf in z’n soort band te spelen’, waarop er een plan gesmeed werd om een band te beginnen.
De eerste try-out van het duo was tijdens het straatmuziekfestival in Elst (2008). Daar ontmoetten ze Patrick, die als didgeridoo speler mee deed aan het festival. Ze vroegen hem om mee te doen, waarmee de fundatie van Faerydae gevormd was.
De drie muzikanten hielden erg van folk muziek, speciaal wanneer er gespeeld werd met ritme of stijl van de muziek. Het doel was dan ook niet om traditionele muziek te spelen, maar om folk te maken die past in deze tijd. Om dat te bereiken werden er aanpassingen gedaan aan bijvoorbeeld maatsoort of werden twee tunes uit verschillende stijlen/landen samengevoegd tot iets nieuws. Hiermee ontstond de eigen stijl van Faerydae.

Bandleden door de jaren heen:
2008: Anouk Platenkamp (harp), Jerina Welgraven (klarinet, whistles), Patrick Lieffers (didgeridoo, percussie)
2011: Anouk Platenkamp (harp), Jerina Welgraven (klarinet, whistles), Patrick Lieffers (didgeridoo, percussie), Rusmir Hadziarapovic (whistles, zang, percussie)
2013: Anouk Platenkamp (harp), Olaf Borsboom (viool), Patrick Lieffers (didgeridoo, percussie), Rusmir Hadziarapovic (whistles, zang, percussie)
In 2015 ging de band uit elkaar.
In 2022 werd de band nieuw leven ingeblazen.
2022: Anouk Platenkamp (harp), Inge IJpelaar (whistles, fluit), Olaf Borsboom (viool), Patrick Lieffers (didgeridoo, percussie)